Vi trenger tips og tilbakemeldinger!

Flere av våre medlemmer som ikke bor på østlandet har ønsket seg flere arrangementer i sitt lokalområde. Vi forstår godt at det er frustrerende at alt skjer i Oslo, og ønsker derfor konkrete tips om utstillingslokaler, messer, steder for sosiale kvelder og kurslokaler, slik at vi kan bli bedre på å fordele arrangementene rundt i Norges land.

Som et landsdekkende nettverk må vi være mer synlig og tilgjengelig i resten av landet slik at alle får mest mulig utbytte av organisasjonen NAJD.

Send oss tips, spørsmål og ideer på e-post info@najd.no eller på Facebooksiden vår.

12: En presentasjon av norsk smykkedesign

12
Tolv er tallet for tid og rom.
Det er tolv måneder i året, tolv timer for dag og tolv timer for natt.
Navnet Tolv, med norrøn opprinnelse, betyr torden.
Vi har tolv stjernetegn, tolv symboliserer dommedag, Jesus hadde tolv disipler også videre. Tolv er symbolet for forandring og nye tider, noe som beskriver NAJD sin visjon for fremtiden. Med en årlig utstilling for våre medlemmer ønsker vi å sette fokus på våre dyktige designere og norsk smykkedesign. Vi har valgt ut tolv designere for denne salgsutstillingen, og ønsker gjennom denne presentasjonen å vise frem både bredden og dybden innen norsk smykkedesign og hvordan objektenes utrykk beveger seg mellom disiplinene kunst, design, håndverk, gullsmedfaget og mote. Smykkene er produsert i Norge, ofte i liten skala og flere av objektene er lagd spesielt for denne utstillingen.
.
.
.
.

Deltagere

Annie Berner http://annieberner.com
Vlad Kladko http://www.vidojewels.com
Vera Bublyk  http://www.vbjewel.com
Kaja Gjedebo  http://www.kgd.no
Merete Mattson https://www.gullblom.com
Ina Gravem Johansen  https://www.igjdesign.no
Benedicte Sparstad  http://www.manikamini.com
Hanne Undlien https://undlien.design
Elisabeth L.Due  http://www.sugarshop.no/eget-smykkeverksted
Hilde Walberg https://www.hildewalberg.com
Gudny Aspaas Frostad   http://www.gudnyaspaas.com
Daria Shastun   http://www.dariajewelry.com

Annie Berner

“NAJD er en medlemsorganisasjon som jobber for økt synlighet av norske smykkedesignere. Vi skaffer rabatter hos leverandører og andre gunstige avtaler som gjør det mulig å drive små foretak. Vi ønsker også å sette fokus på lokal norsk design og håndverk i et marked preget av import og masseproduksjon. Et nytt satsningsområde for NAJD er utstillinger, der vi viser frem medlemmene av organisasjonen vår. Det vil være forskjellige typer utstillinger, basert på ulike typer design og lokaler, slik at alle etterhvert får muligheten til å presentere seg. Med 60 medlemmer er det utfordrende å vise alle i en utstilling, og vi satser derfor på 1-2 årlige utstillinger med forskjellig konsept slik at alle får blitt med. I fjor hadde vi en eksklusiv utstilling på Stortinget, som presenterte 20 av våre medlemmer. Utstillingen varte kun i en dag, og på grunn av manglende markedsføring og strenge sikkerhetskrav på stortinget var det kun få som fikk opplevd denne flotte utstillingen. I år ønsker vi derfor en mer tilgjengelig utstilling, der vi jobber med både en markedsføringskampanje, dokumentasjon, mulighet for salg og invitasjonslister. Vi ønsker også gjennom en nøye prosjektplan, evaluering og refleksjonsnotat å måle effekten en slik utstilling kan ha på organisasjonens posisjonering og renomme. Jeg tror vi gjennom vellykkede utstillinger kan få mer oppmerksomhet og støtte til vår organisasjon, og på denne måten øke sjansen for samarbeid med ulike aktører i fremtiden, slik at hele organisasjonen kan vokse og vi kan gi mer igjen til våre medlemmer. Gjennom dette prosjektet har jeg jobbet ad hoc og skreddersydd prosjektet i forhold til de omstendighetene og mulighetene jeg har hatt. Håper du vil komme og se!”
Mariella, nestleder i NAJD 

Oppsummering av viktige datoer

Utstilling 13.-18. november
Åpningstider på Galleri Format
Tirsdag- fredag 12-17
Lørdag-søndag 12-16

Vernissage på Galleri Format
Onsdag 14.november 17-19

Sosial aften 14.november 19-22 på Kulturhuset

Julebord 24.november Olympen

Artistar Jewels

Vi ønsker å gratulere Vido Jewels og Gry Marie Grindbakken som deltok på Artistar Jewels i Milano, som er en del av Milan Fashion Week. Vi er så stolte av dere! Artistar Jewels viser det siste innen moderne smykkekunst, og er en trendsetter for verdens smykke-trender.

Se mer om messen her: http://www.artistarjewels.com/index.php

Gry Marie Grindbakken: http://www.fili.as

Vlad Kladko/ Vido Jewels: https://vladkojew.weebly.com

 

Referat fra fagkveld og ekstraordinær generalforsamling

Generalforsamling med påfølgende fagkveld om diamanter. 8.mars 2018

Generalforsamling ble avholdt 8.mars 2018 i Laugsalen i Oslo Håndverks og Industriforening under ledelse av styrets leder, Marianne Bergskaug, i forbindelse med valg på nye styremedlemmer. Vi var 13 stemmeberettigede medlemmer tilstede. Vi ønsker De nye styremedlemmene: Elisabeth L. Due, Mari Sahlgren Johansen og Celine Gullseth hjertelig velkommen i styret.

Vi hadde invitert gjester fra gullsmedlinjen ved Edvard Munch videregående skole til fagkvelden, og det kom tre elever som var sammen med oss og hørte på Louises utrolige reise i Afrika og hennes kunnskap om diamantindustrien, diamanter og etiske prinsipper og dilemmaer rundt kjøp og salg av diamanter.  Det var et interessant, morsomt og underholdene foredrag. Lousie vil legge ut noen av sine handouts til dere så fort hun kan. Vi avsluttet den flotte kvelden på puben i samme hus.

 

 

 

 

 

Hva skjer?

Viktige datoer våren 2018

NAJDs designkonkurranse starter 20.februar

Ekstraordinær generalforsamling med valg av nye styremedlemmer 8.mars

Fagkveld med kurs i patent og beskyttelse av opphav 12.april

Svarfrist på NAJDs designkonkurranse 17.mai

Årsmøte 14.juni

Julebord

Du er herved invitert til NAJDs julebord 2017

 

Sted: Justisen
Adresse Møllergata 15, Oslo, Norway
Tid: Lørdag 18.november, kl 18:30.
Antrekk: Pent
 
Håper så mange som mulig får satt av kvelden 18.november, til årets hyggeligste fest.
 
PÅMELDING
Vi trenger påmelding innen 7.november.
Send e-post til vera@najd.no med navn og hvilken hovedrett du ønsker.
 
NB: Mat og drikke dekkes av hver enkelt, og det er bindende påmelding. Gi også beskjed om eventuelle matallergier. Andre spørsmål angående menyen kan rettes til vera@najd.no
 
 
Meny julebord, treretters.
Pris uten vinpakke 525,-
Pris med vinpakke 920,-
 
(Vinpakken består av et glass Prosecco som aperitif, og 3 glass vin, en til hver rett)
 
 
Forrett 1: Akevittgravet laks
Forrett 2: Ristede kastanjer & Eplesuppe (vegetar)
 
Hovedrett 1: Ovnsbakt torsk
Hovedrett 2: Gløgglasert ribbe
Hovedrett 3: Tarte tatin med rotgrønnsaker (vegetar)
 
Dessert: Panna Cotta med kardemomme
 

 

Med vennlig hilsen NAJD-styret